יום חמישי, 30 ביולי 2009

הלילה למדתי קצת על חומר ה"זפת"

כן, חשבתי שחשוב יהיה לבצע איטום לבית הקטן.
למרות שהדבר יקשה עליו לנשום את האוויר הצח של הרי יהודה, נראה שמוטב למנוע כניסת מים אל פנים הבית...
עזבו חירטותים (ככה כותבים את זה?...)...
בכל אופן הדבר גרם לי לבדוק אופציות של איטום הקירות - בנוסף לחיפוי העץ שיהיה. בע"ה...

אז קראתי קצת... (ויקיפדיה):
"ניסוי טיפת הזפת הוא
ניסוי מדעי לטווח ארוך, המיועד למדוד את קצב הזרימה של פיסת זפת לאורך שנים רבות. מדובר ב-pitch, סוג זפת שהוא שם כללי למספר נוזלים צמיגים ביותר, הנראים מוצקים, כאשר הנפוץ ביותר הינו ביטומן. זפת מסוג זה זורמת בטמפרטורת החדר, אם כי באיטיות רבה, ולבסוף יוצרת טיפות.


הגרסה המפורסמת ביותר של הניסוי הותקנה בשנת 1927 על ידי פרופסור תומאס פרנל באוניברסיטת קווינסלנד בבריזביין, אוסטרליה. כוונתו הייתה להדגים לסטודנטים את העובדה כי כמה חומרים הנראים מוצקים הם למעשה נוזלים בעלי צמיגות גבוהה מאוד. פרנל שם דוגמת זפת בתוך משפך אטום, והניח לו להתקבע במשך שלוש שנים. ב-1930 שבר את האטם בתחתית המשפך, והזפת החלה לזרום. מאז, נכון לשנת 2009, נפלו שמונה טיפות, בממוצע אחת כל תשע שנים. הטיפה השמינית נפלה ב-28 בנובמבר 2000. עורכי הניסוי חישבו ומצאו כי צמיגותה של הזפת בניסוי גדולה פי 100 מיליארד מצמיגות המים.
הניסוי מתועד ב
ספר השיאים של גינס כניסוי המעבדה הפעיל הוותיק ביותר בעולם, ונראה שיש במשפך מספיק זפת כדי שהניסוי יימשך עוד מאה שנים לפחות."


בכל אופן אם בא לכם לראות את ה"טיפה" בשידור חי, כנסו לכתובת הבאה (צריך להעתיק ולהדביק לשורת הכתובת): mms://drop.physics.uq.edu.au/PitchDropLive
(לא קורה שם יותר מידי, בדקתי... אבל ברקע שומעים כל מיני מילים באיזה שפה מוזרה... אולי מי מכם יבין משהו)

חומר מאוד יעיל ושימושי! עכשיו אני מרגיש חכם...
לילה טוב

יום ראשון, 26 ביולי 2009

תמונות שלא פורסמו ( מלפני כמה שבועות)

קורות הרצפה לפני ששמנו את השכבה התחתונה שלה. (אולי אכתוב מתישהו הסבר על אופן בניית הרצפה)
ברקע- הסיאט איביזבה של אלי... איזה עארס...





אחד הימים הקשים והמעצבנים!!!

אחח,
היום היה אחד הימים הפחות מוצלחים בתולדות מפעל הבניה....
יש את הימים הטובים האלה, שהכל מצליח, החיתוכים ישרים, הכלי יושב ביד, המסמרים נכנסים ישר, הכל נמצא במקום - וכל קרש מתאים לאן הוא שהוא צריך לעמוד...

אז היום לא.

אם לספור את מספר הסריטות והחבלות שחטפתי - אולי הכי הרבה בחיי (אם לא להחשיב את טראומת הילדות - המקרה בו התהפכתי עם העגלה בגיל שנה וחצי...)

ובכלל אם דיברנו על חבלות בעבודה, אז אולי זה הזמן להכין את הלקסיקון...
יש כמה סוגים:
1. פטיש על האצבע - בעיקר ככשדופקים מסמרים - דבר נפוץ אצל מי שמחזיק פטיש בפעם הראשונה... אפשר לומר שאצלי זה די נדיר. (לא להתגאות או משהו - אבל ככה זה). הפטיש פוגע בציפורן ולפעמים משאיר שחור כזה מתחת - שנשאר הרבה זמן - עצמת הכאב - 4.
2. פטיש עץ על העצם - כשמחזיקים מפסלת ודופקים עליה עם פטיש עץ - כדי ליצור פיסול כלשהו בקרש. לפעמים כשלא שמים לב, או כשמתלהבים יותר מידי, הפטיש לא פוגע במפסלת - ונוחת על העצם שמחברת את אצבע יד שמאל לכף היד (אם לא הבנתם, נסו לעשות את התנועה באוויר...) - דבר נפוץ אצל מי שמחזיק פטיש עץ ומפסלת בפעמים הראשונות... (ואני אחד כזה...) אז אצלי זו חבלה נפוצה מאוד. ביום רגיל אפשר להגיע ל7 כאלה, (אולי בפעמים הראשונות באמת היו יותר...). היום נראה לי שעברתי את ה20...למרות שמדובר בפטיש עץ- הדבר לא נעים, בד"כ כואב לכמה שניות וחולף, משאיר קצת אדום... הבעיה היא כשהדבר חוזר על עצמו... בסוף היום המקום נפוח, משופשף ואדום מאוד. :(
עצמת הכאב - תלוי כמה מכות כאלה חטפת באותו מקום בפרק זמן מסויים . מתחיל מ2 למכה הראשונה ויכול להגיע ל5...
3. מסור ידני על הציפורן - נדיר ביותר (עד עכשיו היה לי אחד כזה). שכאתה מתחיל לנסר קרש והמסור עוד לא כ"ך הבין איפה הוא אמור לחתוך, יש מסורת האומרת שצריך להניח את האגודל בצמוד למסור, וכך להתחיל לנסר לאט - כדי לעזור למסור להתאפס על עצמו. בכל אופן, יכול לקרות שהמסור קופץ קצת לגובה ועולה על הציפורן. כאן יש שתי אפשרויות. אם אתה בעל תפיסה מהירה וקלטת מה הולך - אתה עוצר ומחזיר את המסור למקום, אבל אם מדובר באדם כמוני (כשתפיסה מהירה היא לא אחד המאפיינים שלו) אז קיים סיכוי סביר שמכוח האנרציה, הידים ימשיכו לנסר על אף העובדה שמדובר באורגניזם חי. כשמרגישים בכאב זורקים הכל וסוגרים מהר חזק את מקור הכאב עם היד השניה - רוצה לומר " אין מצב שזה קרה לי... חראם על האצבע.. הלך על הבית, אי אפשר לעבוד, וכו'." אחרי כמה דקות הסקרנות גוברת ובכל זאת מעניין לראות מה הולך שם. באירוע המתואר הבנתי לראשונה את חשיבותן של הצפרניים בגוף האנושי. כיוון שמדובר במסור חד מאוד הצפורן פשוט התחלקה ל2. אולם האצבע(ב"ה) נשארה במקום. חבלה מסוג זה גורמת אי נוחות מסויימת בתפקוד יום יומי (חלקי הצפורן נתפסים בכל מיני דברים קטנים - ומזכירים את גודל הנס). משך ההחלמה לפחות שבועיים (הצפורן עוד לא שקמה את עצמה לגמרי). עצמת הכאב- תלוי כמה אתה טיפש!

עד כאן עם הלקסיקון בינתיים, המשך יבוא...
על מנת לחסוך אי נעימות כלפי בעלי הלבבות החלשים, ומאידך ,שמחה לאיד מטיפוסים אחרים, לא הצגתי תמונות המחשה...
אולי אם באמת יהיה ביקוש...
טוב, נו לפחות שמחתי קצת את עצמי...

העבודה בכל זאת מתקדמת, לאט לאט. רואים את סיום התהליך של בניית השלד הבסיסי, כיוון שמדובר בגג רעפי חרס - שעומד לשקול הרבה, הקונסטרוקציה של הגג צריכה להיות חזקה ומותאמת - וזה כנראה יותר מסובך ממה שחשבתי בהתחלה, בכל אופן צריך להחליט על הצורה והמבנה של הגג.
כאן גם נכנס השיקול של העיצוב הפנימי. תהיה בע"ה תקרת עץ (נוט פדר- למבינים), ובנוסף אני רוצה שהקורות של הגג ייראו מבפנים - לכן כל התכנון של הגג אמור להתחשב בנתונים ובשיקולים האלה.

מחר שוב יום אנגלית בהרצוג - אוכל לחשוב ולהמשיך בתכנון הגג. עבודה אי"ה מ17:00.

יום חמישי, 23 ביולי 2009

דו"ח יומי

נמצא בעיצומו של סיוט מתמשך... קורס אנגלית במכללת הרצוג. 12 ימים רצופים (בכוונות טובות?...)!!! לא נורא, עברנו דברים קשים יותר...

בכל אופן במשך היום אפשר לעבוד במחשב ולתכנן. התחלתי לעבוד על הגג - ובאמת שעדיין אין לי תכנית ברורה, גם מבחינת המראה וגם באופן הבנייה של הקונסטרוקציה. אבל אלו כמה דגמים אפשריים:

הדגם הרגיל - התכנון הראשוני ותחילת מחשבה על הקונסטרוקציה שלו:

ועוד כמה מחשבות מופרעות... אבל אולי אחד מהם ימומש...












האור בקצה המנהרה, הגיע, (יום העיון באנגלית הסתיים) והספקתי לעבוד קצת-
התאמה של "משולשי תמך" (אני המצאתי את המושג...) לעמודים האנכיים - לא חשוב... אולי אראה תמונות מתישהו...
בכל אופן, ניסור, פיסול עם מפסלת וחיבור - היום הספקתי 2 כאלה...
מחר בע"ה - יום עבודה...



יום שלישי, 21 ביולי 2009

תמונות שלי בעבודה...

ככה עובדים עם מפסלת...
העיפרון מאחורי האוזן מראה על מקצועיות... בכל זאת צריך לנוח...





הקונסטרוקציה

תמונה של תכנון הקונסטרוקציה במחשב:




הקונסטרוקציה על פני השטח:

(כיום אנחנו בשלב יותר מתקדם - אשתדל לעדכן)




יופי, מתחילים...


אז לכל השואלים והמתעניינים...

נראה לי שזו יכולה להיות במה נחמדה, לתיעוד ופרסום תהליך הבנייה של הבית הקטן שלי...

כן, כן, לפני כמה חודשים התחלתי לבנות "בית".


בהתחלה היה לי קשה לקרוא לפרוייקט הזה ככה ("בית"), העדפתי (ואולי עדיין) לקרוא לזה "בקתה","צריף", "חדרון", ועוד כל מיני שמות "ממזערים" שכאלה...


בכל אופן, מדובר ביחידת דיור של כ28 מ"ר. בחלקה שלנו בבת עין, ליד הבית של ההורים. הפרוייקט אמור לשלב את עץ האורן הגדול שנמצא במפלס התחתון של החלקה שלנו - יחד עם הבית - דבר מעניין שהקדשתי לו מחשבה רבה.



היחידה תכלול חדר אורחים -"סלון" בלעז, מטבחון שמחובר לסלון, שרותים+מקלחת, וחדר שינה שנמצא כקומה שנייה - ומתוכנן כ"מרפסת" שפתוחה מעל הסלון.(אצרף תמונות של התכנון ותוכלו לראות...).

את הבית אני בונה בעיקרון לבד,ולפעמים מצטרפים כל מיני עוזרים למיניהם (אחים[בהזדמנות זו תודה לארל'ה, אלי, ומשה שנתנו יד עד כה...] דוד שלי, המורה הדגול, ואפשר לקרוא לו "המילה האחרונה" לגבי כל שלב בבנייה- יוסף שהוא מהנדס ונגר במקצועו, ועוד יועצים רבים - בעיקר לענייני בטיחות, כמו אמא ואבא..)

רוב הבנייה היא מעץ.

שלב התכנון היה ארוך ומייגע - ונמשך עד לרגע זה, כי יש המון דברים ורעיונות חדשים ולא סגורים שמשתנים עם הזמן.
את רוב התכנון עשיתי בעזרת התוכנה "סקטשאפ"- תוכנה פשוטה ליצירת מודלים תלת מימדיים במחשב, שלמדתי להשתמש בה תוך כדי. כמו כן נעזרתי בתוכנה "סולידוורקס" - אלא שהיא קשה ומסובכת יותר לעבודה...

התכנון הוא לסיים לפחות את השלב החיצוני של הבית (המעטפת - קירות וגג) עד תחילת שנת הלימודים.

לגבי תפקודו... בע"ה אוכל לגור בו עם אשתי שתחי' (אם מישהו יכול לעזור לי למצוא אחת כזו, זה יעזור...) לפחות בשנים הראשונות, ואם לא, או בזמן שאגור באריאל (הולך ללמוד שם שנה הבאה אדריכלות - למי שלא מעודכן) אוכל להשכיר את המקום.

מקווה שאסתדר עם המערכת הזו של הבלוגים ואוכל לעדכן ולהציג תמונות על מהלך ההתקדמות. נראה אם אצליח להמשיך ולעדכן על מהלך ההתקדמות. אשמח לתגובות, הצעות, וכו'...
חוץ מזה, אם מישהו מעוניין לבוא לעבוד קצת בעץ להנאתו, או סתם להסתכל ולבקר- אז ממש בכייף - בואו בהמוניכם.